OKUL MÜDÜRÜMÜZÜN GENÇLİK HAFTASI ETKİNLİKLERİ MESAJI

Nişantaşı Anadolu Lisesi Kariyer Ofisi olarak19 Mayıs Gençlik haftasında Renkli Rekabet Projesi kapsamında bir dizi etkinlik düzenledik. Öğrencilerimiz hafta boyunca etkinliklere yoğun bir şekilde katılım sağladılar. Bu etkinler esnasında öğrencilere fırsat verildiğinde takım kurma, liderlik etme, spor, sanat ve edebiyatta yeteneklerini ortaya koyduklarını gördük. Hatta potansiyelin daha yüksek olduğunu, daha güzel etkinliklere imza atabileceklerine şahit olduk.

MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Okul Ortaklığı Projesi” kapsamında okul ortağımız Uşak Vala Gedik Anadolu Lisesi’nden öğretmen ve öğrencilerinin ziyaretlerinin de bu haftaya denk gelmesi hoş bir tesadüf oldu.

Hafta boyunca aşağıdaki etkinlikleri gerçekleştirdik.

1- 12. Sınıfları uğurlama çayı

2- Renkli Rekabet Yarışmları

3- Resim Galerisinin açılışı

4- STEM&MAKER Robotik atölyesinin açılışı

5- Üniversiteler Caddesi açılışı

6- Tiyatrocu Ogün Kaptanoğlu ile söyleşi

7- 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı töreni

8- Okul Ortaklığı Projesi

1-12. Sınıfları uğurlama çayı

Okulumuzun tarihi bir okul olmasından kaynaklanan kendine özgü birçok geleneği bulunmaktadır. Bunlardan biri de alt sınıfların 12. Sınıflar için düzenlediği uğurlama çayıdır. 16.05.2023 Salı günü 12.sınıf öğrencilerimiz, idareci, öğretmenler ve okul aile birliği bu etkinliğe katılım sağladılar. Karşılıklı sohbetler eşliğinde gerçekleşen etkinlik, öğrencilerimiz için başarı ve mutluluk temennileri ile sonlandı.

2-Renkli Rekabet Oyunları

19 Mayıs Gençlik Haftasında Renkli Rekabet Okulu Projesi kapsamında Beden Eğitimi öğretmenimiz Lütfi Ünal önderliğinde bir dizi yarışmalar gerçekleşti.

a)     Halat çekme yarışı

b)     Balonla bardak taşıma yarışı

c)     Tahtada yürüme yarışı

ç)     Çuval Yarışı

d)     Basketbol

e)     Voleybol

3-Resim Galerisi Açılışı

Görsel Sanatlar öğretmenimiz Nermin Kuşkulu rehberliğinde okulumuz Resim Kulübü öğrencileri farklı akımlara ait resimleri özenle çizdiler. Sanatın insanlar üzerindeki etkisini baz alarak okul iklimine katkı sağlamak amacıyla, öğrencilerimizin çalışmaları öğretmenler odası ile üniversiteler caddesinin duvarlarındaki yerlerini aldılar. Böylelikle okulumuz bir resim galerisi kazanmış oldu.

4-Steam&Maker Robotik Atölyesi Açılışı

2015-2016 yıllarındaki okulumuz restorasyonun ardından Müzik öğretmenimiz Işıl Akdoğan’ın babası Dr. Ömer Faruk Akdoğan tarafından yaptırılan Steam&Maker Robotik atölyemizin pandemi sebebiyle yapılamayan açılışını gerçekleştirdik. Hayırseverimize teşekkür ederek plaketimizi takdim ettik.

5-Üniversiteler Caddesi Açılışı

Okulumuzda öğrencilerimizin keyifle vakit geçirecekleri bir alana ihtiyaç duyduklarını gözlemledik. Velilerimiz Ebru ve Mesut Akdere, Üniversiteler Caddesi olarak kullandığımız alanı öğrencilerimizin ihtiyacına yönelik konforlu bir alana dönüştürdüler. Biz de kendilerine teşekkür edip plaketlerini takdim ettik.

6-Ogün Kaptanoğlu Söyleşi

Gençlik haftasında oyuncu Ogün Kaptanoğlu davetimizi geri çevirmeyerek öğrencilerimiz ile bir söyleşi gerçekleştirdi. Ogün Kaptanoğlu, öğrencilerimize sanatçı kimliğinin yanı sıra onursal üyesi olduğu Köpek eğitmenliği derneğinden ve bir parçası olduğu arama ve kurtarma çalışmalarından bahsetti. Ülkemizde yaşanması olası deprem gibi afetler konusunda bilgiler verirken, öğrencilerimizin de arama kurtarma çalışmaları, organizasyon ve afet yönetimi hakkında bilinçlenmeleri ve eğitim almaları konusunda etkileyici bir söyleşi yaptı. Öğrencilerimizin hayranlık ve heyecanla dinlediği söyleşinin tadı damaklarında kaldı. Birlikte hayata geçireceğimiz projelerin heyecanıyla duyarlı sanatçımızı uğurladık.

7-19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Töreni

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenini her zaman olduğu gibi dolu dolu kutladık. Sunucularımızdan şiir okuyan öğrencilerimize, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve Gençliğin Ata’ya Cevabını okuyan öğrencilerimize, solo ve koroyla müzik ve marşları okuyan öğrencilerimize törende görevli tüm öğrencilerimiz heyecan ve coşkuyla görevlerini yerine getirdiler. Ayrıca; İstanbul il Milli Eğitim Müdürlüğünün 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeni ile  gerçekleşen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında   kompozisyon dalında ilçe birincisi Büşra Kılıç yazdığı kompozisyon metnini ve şiir dalında ilçe ve il birincisi Zeynep Eren de yazdığı şiiri okudu. Her iki öğrencimiz bizleri gururlandırdı. Her iki öğrencimize ve Renkli Rekabet Projesi kapsamında düzenlenen yarışlarda derece alan takımlara ödülleri takdim edildi.

8- Okul Ortaklığı Projesi

MEB OGM tarafında ülke çapında yürüttüğü “Okul Ortaklığı Projesi” kapsamında okul ortağımız  Uşak Vala Gedik Anadolu Lisesinden öğretmen ve öğrencileri misafir ettik. Bir yıl boyunca çevrimiçi etkinlikler gerçekleştirdik. Yaptığımız etkinlikleri her ay raporladık ve OGM’ye sunum yaptık. Proje kapsamında Vala Gedik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri misafir ettik. Öğrenciler, öğrencilerimiz tarafından ağılandı. Tarih öğretmenimiz Sinan Karadağ mihmandarlığında İstanbul tarihi yarım adayı gezdiler. Okulumuzda derslere, etkinliklere ve törenlere katıldılar ve güzel anılarla memleketlerine döndüler.

Bir hafta süren etkinlikleri düzenleyen Kariyer Ofisi ekibi Müdür Yardımcısı İsmail Altunay, Bilişim Teknolojileri öğretmeni Özlem Özdemir ve  Psikolojik Danışmanı Özge Birdal’a,

Renkli Rekabet Projesi kapsamında yapılan yarışmaları organize edip yöneten Beden Eğitimi öğretmeni Lütfi Ünal’a,

Okulumuza Resim Galerisi kazandıran Resim kulübü öğrencilerine ve onlara rehberlik eden resim öğretmeni Nermin Kuşkulu’ya,

STEAM&MAKER ROBOTİK atölyesini kazandıran Müzik öğretmenimiz Işıl Akdoğan’nın babası Dr.Ömer Faruk Akdoğan’a,