İSTANBUL / ŞİŞLİ - Nişantaşı Anadolu Lisesi

DEPREM TATBİKATI HAKKINDA

4.3.22 Cuma günü yapılacak tatbikat hakkında bilgilendirme

Içişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafindan 2022 yıIı " Afet Tatbikat Yılı" olarak belirlendiğinden, okul ve kurumlarımızdabu yıl içerisinde yapılacak tatbikatların ülke genelinde eş zamadıı yapılmasının toplumda afet farkındalık bilincini arttıracağı düşüntilmektedir.

Bakanlığımız taşra teşkilatı okul ve kurulularında, ilgi (b) yazı ile,ilgi (a)da kayıtlı Genelge gereğince, 2022yılı 01-07 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında "Tahliye Tatbikatı" yapılması planlanmıştır. Tahliye tatbikatında derslik ve diğer alanların planlı bir şekilde boşaltılması ve önceden belirlenen toplanma alanlarında izdihama yol açılmadan toplanılması sağlanacaktır.

Okullarda tahliye tatbikatları, AFAD koordinesinde, ülke genelinde 04.03.2022 tarihinde ve saat 11:30'da eş zamanlı yapılacaktır.

Okulumuzda derslerimiz mevcut programa uygun şekilde yapılacak olup tatbikat saatinde öğrencilerin güvenli bir şekilde tatbikat senaryosuna uygun hareket etmeleri sağlanacaktır.

Yayın: 03.03.2022 - Güncelleme: 03.03.2022 20:52 - Görüntülenme: 334

Etiketler :