ÇUVALLAMA PROJESİ

Çuvallama Projesi

Okulumuz Fizik Öğretmeni Bülent COMBA tarafından 2010-2011 eğitim öğretim yılında başlatılan ve halen sürdürülen "çuvalla yoksa sınavda çuvallarsın" projesinin 10. etkinliği gerçekleştirildi. Bu kapsamında okulumuzun her bir öğrencisi tarafından farklı yayın evlerine ait birer adet fizik dersi soru bankası kitabındaki bütün sorular çözülerek hatalı sorular tespit edildi ve kitap kapağının iç yüzüne yazıldı. Bütün öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte 52 öğrenci kitaplarının tamamını başarıyla inceleyerek hatalı soruları buldu. Etkinlik kapsamında başarılı olan öğrenciler kitaplarını "Çuvalla yoksa sınavda çuvallarsın" sloganıyla çuvallara koyarak geri dönüşüme gönderdi. Bu süreçte her bir öğrenciye bir üst sınıfta okuyan bir öğrenci danışmanlık yaptı. Çuval projesinin 11. si 2022 2023 eğitim öğretim yılı başında yaklaşık 200 öğrenciyle tekrar başlatıldı ve halen devam etmektedir.

Projenin nihai amacı 9. sınıftan başlayarak tüm sınıflara uygulanacak ve her yıl düzenli olarak gerçekleştirilecek proje etkinliği sonunda dört yıl boyunca soru bankalarındaki soruların çözülüp, hatalı soruların bulunmasıyla birlikte öğrencilerin üniversite giriş sınavında fizik sorularının tamamını çözecek seviyeye gelmelerinin sağlanmasıdır.

24-11-2022

Yayın: 31.12.2018 - Güncelleme: 24.11.2022 14:19 - Görüntülenme: 1258