Nişantaşı Anadolu Lisesi

Adres
Teşvikiye Mah. Valikonağı Caddesi Poyracık Sokak Sk. No65 Nişantaşı/Şişli/İstanbul
Vizyon
Okulumuz köklü geçmişinden günümüze kaliteli eğitim ve öğretim vermenin yanında; geleceğe iyi, verimli, liderlik vasfına sahip, ekip çalışmasını bilen, akılcı, cesur, insan haklarına saygılı ve bunları hayata geçirebilen, barışçıl, özgür düşünebilen, araştıran, soran bireyler yetiştirmek ve öğrencilerin, yabancı dili dünyadaki bilimsel ve teknolojik gelişmeleri izleyebilecek düzeyde öğrenmelerini sağlamak, ayrıca yetenekleri yüksek öğrencileri, yüksek öğretime hazırlamaktır. Geçmişten getirdiği değerleriyle ülkemizde seçkin ve örnek bir eğitim kurumu olmaktır.
Misyon
Bilimsel düşünce gücüne sahip eğitimde kalite yaratarak farklılıklara değer vermeyi özümsemiş bireyler olmalarını sağlayıp Atatürk ilke ve inkılaplarından aldığımız güç ile ülkemize, insanlığa ve gelecek kuşaklara karşı sorumlu, çağdaş gençler yetiştirmektir
Başarılar
Okulumuz her eğitim öğretim yılında bilimsel, kültürel ve sportif yarışmalara katılmakta ve başarılar elde etmektedir. Güncel bilgilere ana sayfada yer alan BAŞARILARIMIZ menüsünden ulaşabilirsiniz.
Öğretim Şekli : Tekli eğitim
Saatler
DERS BAŞLAMA VE BİTİŞ SAATLERİ 08:00-15.05 DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI 15:15-16:20
Merkezi doğalgaz kalorifer
1. YABANCI DİL: İNGİLİZCE 2. YABANCI DİL: FRANSIZCA
Ulaşım
Metro ya da otobüs ile Osmanbey durağında inip 10 dk yürüyerek okulumuza ulaşabilirsiniz. 30M hattı ile Rumeli Caddesi veya 30A hattı ile Vali Konağı caddesinde inip 5 dk yürüyerek okulumuza ulaşabilirisiniz.
VAR.
İstanbul´un merkezi ilçelerinden Şişli ilçesinde yer almaktayız.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Adres: Vali Konağı Caddesi Poyracık Sokak No: 61 Şişli İl-İlçe Merkezine Uzaklık: Okulumuz il merkezinde bulunmaktadır. Servis Bilgisi: Var Ulaşım: Metro- Otobüs
2017-2018: 75 2018-2019: 90 2019-2020: 60
2017-2018: 485,472 2018-2019: 382,227 2019-2020: 460,623
Sportif Etkinlikler
Masa Tenisi, Futsal, Basketbol, Futbol, Voleybol Okulumuzda yaptığımız güncel etkinliklere ana sayfada yer alan Etkinliklerimiz menüsünden ulaşabilirsiniz. Güncel Etkinlik Takvimine Etkinliklerimiz Menüsü altından ulaşabilirsiniz.
Bilimsel Etkinlikler
Fen Bilimleri ve Bilişim Teknolojileri alanlarında bilimsel çalışmalar ve robotik çalışmaları yapılmaktadır. Bu anlamda STEM Maker Robotics Atölyemiz kuruldu. Çalışmalarımız artarak devam etmektedir. Güncel Etkinlik Takvimine Etkinliklerimiz Menüsü altından ulaşabilirsiniz.
Proje Çalışmaları
Comenius Classical Time Lights The Way For Our Future Projesi The Duke of Edinburgh’s International Award Projesi Suladığım Ağaç Projesi TÜBİTAK Projeleri TİKAV Yarını İnşa Et Projesi Çuvallama Projesi Kapaklar Umuda Dönsün Projesi Ve sene içinde öğrencilerimiz ile birlikte şekillenen Sosyal Sorumluluk Projeleri(Kardeş Okul Projesi, Üşüyorum, Düşünüyorum, Paylaşıyorum vb.) Ayrıca öğrencilerimizin kariyerlerine yön verirken faydalanmaları için üniversiteler ile işbirliği yaparak okulumuzda kariyer günleri yapıyoruz. Üniversitelere tanıtım gezileri düzenliyoruz. Üniversitelerin etkinliklerine katılıyoruz.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
Comenius Projesi: Avrupa Birliği Hayat Boyu Öğrenme Comenius Programı kapsamında 1 Ağustos 2013 - 31 Temmuz 2015 tarihleri arasında yürütülen proje başlığı "Classical Time Lights The Way For Our Future" olan çalışmada İngiltere Reading School, İspanya IES Pablo Neruda, Fransa Collége le Sacré-Coeur okulları ile ortak çalışmanın ilk ayağı olarak 8 - 15 Kasım 2013 tarihleri arasında 1 idareci, 2 öğretmen ve 7 öğrencimiz ile İngiltere Reading School´daydık. Daha sonra Fransa ve İspanya’ya gidildi. Comenius projesi ‘teachers planning meeting’ kapsamında proje ortağımız olan İngiltere Fransa ve İspanya’dan bir grup öğretmen 19-22 Ocak 2014 tarihleri arasında okulumuza gelmişlerdir. Projemiz ile ilgili yaptığımız toplantıda yeni planlamalar yapılmıştır. Projenin bir sonucu olarak kültür gezisi kapsamında İtalya’ya gidilmiştir. The Duke of Edinburgh’s International Award Projesi: Öğrencilerimizin kararlı, sebatlı, istikrarlı, sosyal, işbirliği yapabilen, kendi ayakları üstünde durabilen bireylere olabilmeleri ve kişisel gelişimlerini olumlu etkileyeceğine inandığımız The Duke of Edinburgh´s International Award ödülü programına dahil olduk. Bu proje kapsamında sene boyunca etkinliklerini tamamlayan öğrencilerimiz ile birlikte 30-31.05.2015 tarihinde projenin en heyecanla beklenen ayağı Macera Ve Keşif Kampı için Eskişehir´e gittik. Öğrencilerimiz zaman zaman zorlanırken kamp bitiminde Bronz ödülü aldıktan sonra Gümüş için planlar yapmaya başladılar .