İBB Gençlik Merkezi Kültür Gezileri

İBB Gençlik Merkezi Kültür Gezileri kapsamında yapılan gezi

İBB Gençlik Merkezi Kültür gezilerine bir grup öğrenci ile katıldık. Önce İstanbul tanıtım günlerine gidilerek öğrenciler mevcut ulaşım projeleri ve gelece projeler hakkında bilgilendirildi. Osmanlı arşivine gidilerek Osmanlı tarihine yön veren Tanzimat-Islahat fermanları, Karlofça-Usi Antlaşmaları, fermanlar ve beratlar görüldü. Antlaşmaların dış politikaya ve devlete olan etkisiyle ferman ve beratların içeriği hakkında bilgi verildi. Arşiv binasının dayanıklılığı olası yangın-deprem durumları için hangi tedbirlerin alındığı belirtildi. feshanede yenilen yemeğin ardından Yerebatan Sarnıcı´na gidildi ve orada "Medusa" efsanesi anlatıldı. Osmanlı´da yaşanan "Medusa Olayı" ile ilgili bilgi verildi.

Yayın: 04.03.2016 - Güncelleme: 04.03.2016 09:50 - Görüntülenme: 1456